Sæson 2011-2012.

Hvidløgene begynder at modnes.
Højbedet står i læ af hegnet og bladene er begyndt at gulne. Dvs. de er snart høstklare.
Tunge topløg.
Flere af topløgene er meget lange og er så tunge at de hænger langt ud over kanten på højbedet.
Stængelløg.
En del "alm. hvidløg" laver faktisk en hel del stængelløg. De kan plantes ligesom topløgene.

Vinteren gik og uden meget hård frost eller kæmpesnedriver. En almindelig dansk vinter kan man vel sige. Da foråret spirede, lettede jeg mange gange på halmlaget for et se hvordan hvidløgs toppene klarede sig. Desværre blev den yderste række angrebet af en slags mug og jeg hev dem resolut op for at undgå smitte. Heldigtvis blev det ved det.

Da det blev varmere fjernede vi halmen og håbede på at de nu kunne klare sig selv. Alt gik bare helt fint. Løgene groede i vejret i god fart. Bladene var pænt grønne ( dvs. de fik næring nok). Vi glædede os til at se topløg og krøllede sving. Hver dag gik jeg en runde og kiggede på min små løgbørn, og som de groede blev min forbavselse stor.

Mere end halvdelen ja langt de fleste af løgene dannede stængler og sætte af til topløg. Jeg blev mere og mere forvirret og gik flere gange ind på nettet for at kontrollere teksten på de løg jeg havde købt. Det var da almindelige hvidløg ikk? (Allium sativum sativum) På engelsk softneck garlic. Men hvorfor lavede de løgstængler? Der var også flere af løgene der begyndte at lave små ekstra løg opad stænglerne. Mystisk.

Da vi nåede Juli kunne jeg godt se at nogle af løgene begyndte at se lidt kedelige ud i bladene og krattede derfor lidt i jorden omkring et par løg for at se hvor store de var. Juhuu, de var megastore og flotte. Men de der topløg så ikke "færdige" ud. De tørrede ikke. Men skulle de det? Vi blev enige om at lade de løg med topløg blive i jorden lidt endnu. Alle løg fik fred nok et par uger da vejret var koldt og slet ikke sommeragtigt.

En af fornøjelserne med slangeløgene er helt sikkert at se dem udvikle så mange forskellige topløg som svinger sig i alle retninger.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.10 | 13:20

Hej
Ville gerne vide hvornår jeg får min bestilling der er nu gået over en uge sidden jeg bestilte vare.
Mvh. Henrik Damkjær Vinding

...
03.10 | 14:05

Hej Michael jeg håber du har set at jeg nu har åbnet for salg. Mange af sorterne har jeg kun få af, så man skal være hurtig.
Mvh juana

...
02.10 | 11:47

Som du kan se er dette sted kun til korte kommentarer, det er bedre du skriver direkte til min mail juanaknauer48@gmail.com. Jeg kan ikke få plads til et svar

...
02.10 | 11:40

Vil gerne dyrke øko, men bliver i tvivl når du skriver at de økologiske løgene er små. Er det bedre at jeg køber ikke øko? Bh Anna

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE