Hvad sker der, hvis man planter i foråret?

Kan man plante hvidløg i foråret?

En creoler er et fletteløg som til tider alligevel kan sætte topløg. Spøjst.

Det kan man sagtens. Vi har sjældent oplevet et forår med så høje temperaturer som i år. Løg har dog den fordel at de ikke er så følsomme overfor jordtemperaturen som mange frø er. De spirer kun hvis det er varmt nok og selv enkelte frostdyk vil ikke ødelægge noget.

Hvidløg som plantes i forårsmånederne bliver ikke ligeså store som løg der er sat i efteråret. Hvidløg skal helst have en lang udviklingsperiode. Ofte bliver forårs plantede løg til runde løg uden fedinddeling hvilket absolut ikke går ud over kvaliteten på selve løget. De smager ligeså fantastisk som de løg der blev plantet i efteråret.Hvidløg som plantes i september-oktober er for det meste høstklare til juli-august. Forårsløgene kan man lade blive i jorden indtil man synes de er store nok. Dvs. man kan høste dem lige indtil frosten kommer.

I England og USA sælger og bruger man hvidløg på mange forskellige måder. Man høster nogle af løgene meget tidligt (ca. 2 mdr.før tid) og de løg kalder man for grønne hvidløg. Ofte tager man netop de løg man ved ikke opnår god salgsstørrelse eller løg som er lidt skæve på en eller anden måde. Ved grønne løg bruger man hele løget. Dvs. man bruger også bladene og klipper, skær det hele i stykker. Man kommer det rå i salater, wooker det og ellers ganske almindeligt i alle slags retter. Hvis det er slangehvidløg man har sat kan man også vælge at vente til løget har sat krøller. Krøllen klipper mange avlere også af og sælger dem til lidt samme ting som de grønne hvidløg. Selve krøllen skulle smage fortrinligt og lidt mildere end selve løget. (Må desværre indrømme at jeg ikke selv har afprøvet det).

Se hvordan man planter, høster osv. på siden med plantevejledning.(Plante hvidløg)

 

 

 

 

 

Firmaet kender jeg særdeles godt da det var det første sted vi købte hvidløg i udlandet da vi ikke kunne finde nogle her hjemme. Dvs. et firma jeg har tiltro til.

Jeg vender tilbage med billeder og information (priser, leveringstid osv.) snarest muligt. Skriv til min e-mail adresse hvis du er interesseret. juanaknauer48@gmail.com

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

juana knauer | Svar 11.12.2016 18.11

Hej Villy. Hvis dine løg ikke når at tørre ind eller bliver dårlige af at ligge så længe, kan du som hovedregel godt sætte dem i foråret. Hvilken sort?

villy | Svar 11.12.2016 11.16

Jeg fik købt hvidløg til at sætte i efteråret, men nåede desværre aldrig at få dem i jorden. Kan jeg bruge de samme til forårs hvidløg, eller skal de smides ud?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.06 | 07:06

Undskyld der skulle ikke stå. Hej lene.. Men
Hej juana 😁

...
24.06 | 07:01

Hej lene, har du nogle kæmpehvidløg/elefanthvidløg jeg må købe. Elsker hvidløg 😊
Jeg dyrker selv øko
Mvh dorrit roos, rosenfeldtparken 82, 9400 nørresundby

...
14.05 | 10:46

Hej Pia. Undskyld det sene svar. Du kan ikke købe elefanthvidløg nu da de ikke er på lager. De fleste hvidløg er først til salg ca. start september. Mvh Juana

...
09.05 | 01:23

Hvorfor kan jeg finde ud af hvordan jeg får elefanthvidløg ned i min kurv sammen med slangehvidløg?

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE