Plantning af hvidløg

Her står jeg og planter i efteråret 2013.

Vigtigt at vide om dyrkning af hvidløg.

Den hurtige for dig der har tralvt.

Plant helst efterår et solrigt sted med veddrænet jord. Del hvidløget og plant feddene med tippen opad ca 5 cm dybt. Dæk gerne bedet med græsafklip, blade og andet have affald.Det beskytter mod hård frost og for kraftig nedbør. Græsafklip både gøder og holder ukrudt væk.

(se også neden for i den uddybende udgave).

Plantning af hvidløg.

Hvornår planter man?

Helst efterår. Man kan sætte hvidløg fra september og indtil ca. 14 dage før frosten kommer, og det kan være helt hen i den sidste halvdel af november. (2013 kunne vi plante indtil 30.11).

Man kan også plante hvidløg i foråret. Hvis jorden er til at grave i, kan du plante, dvs. i alle forårsmåneder hvis du bare kan komme i jorden. Og hvidløg er ufatteligt hårdføre.

Man kan også plante i potter og spande, dog SKAL der stadig være plads nok. Sorter som bliver store skal have 20x20cm plads for hvert fed.

Hvor planter man?

Helst et sted med fuld sol. Hvidløg kan godt lide lys og varme, dog ikke tørke.

I år (2014) har vi oplevet hvor katastrofalt det kan være, hvis løgene ikke får nok regn især i de måneder, hvor de danner fed og bundløget vokser sig færdig til en god størrelse. Det er fra marts til juni. Et sted med stiv vestenvind er heller ikke at foretrække.

Plant heller ikke for tæt på buske, træer eller f.eks en græsplæne. Alle er ting der kan suge næringen fra hvidløgene. Det er også vigtigt at holde planterne fri for ukrudt, da ukrudtet bruger den næring som løgene skulle nydt godt af.

Vi dyrker de fleste af vore løg i højbede inde i haven, hvor vi har mest læ, men desværre ikke sol hele døgnet.

Hvordan planter man?

Hvidløget brækkes i stykker og de største fed udvælges.(Gøres umiddelbart før man planter)

Feddet sættes ca. 5 cm dybt med tippen opad.

Planteafstand er vigtig hvis du vil have optimal str. på dit løg. Det betyder min. 15 – 20 cm mellem feddene og 35-40 cm mellem rækkerne.

Hvidløg har ikke meget dybe rødder, men de har til gengæld en kraftig og bred rodklump.

Det er en god idé at dække løgrækkerne med halm, kompost, nedfaldne blade for at beskytte mod streng frost samt mod kraftige regn- eller haglbyger. Hvis du har rådyr og fasaner i haven, kan dækket også beskytte mod at de tramper alt for meget i stykker. Græsafklip kan man bruge under hele vækstsæsonen, for at holde ukrudt væk og samtidig holde på fugtighed og give næring til jorden.

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.08 | 10:37

Det er jeg ked af, hvorfor gik det galt? Jeg kigger på om jeg kan få dem hjem. Brug gerne min facebookside, mere tekstplads. facebook.com/slangehvidloeg.dk

...
14.08 | 20:53

Hej ...
Du har før fundet Transylvanske hvidløg til mig. Dyrkningen gik ikke godt, derfor håber jeg, at du vil hjælpe igen.
Bedste hilsner
Ulla L

...
11.12 | 18:11

Hej Villy. Hvis dine løg ikke når at tørre ind eller bliver dårlige af at ligge så længe, kan du som hovedregel godt sætte dem i foråret. Hvilken sort?

...
11.12 | 11:16

Jeg fik købt hvidløg til at sætte i efteråret, men nåede desværre aldrig at få dem i jorden. Kan jeg bruge de samme til forårs hvidløg, eller skal de smides ud?

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE