Plantning af hvidløg

Her står jeg og planter i efteråret 2013.

Vigtigt at vide om dyrkning af hvidløg.

Den hurtige for dig der har tralvt.

Plant helst efterår et solrigt sted med veddrænet jord. Del hvidløget og plant feddene med tippen opad ca 5 cm dybt. Dæk gerne bedet med halm hvis det bliver steng frost og med græsafklip i de varme måneder. Det beskytter mod hård frost og for kraftig nedbør. Græsafklip både gøder og holder ukrudt væk.

(se også neden for i den uddybende udgave).

Plantning af hvidløg.

Den grundige udgave.

Hvornår planter man?

Helst efterår. Man kan sætte hvidløg fra september og indtil ca. 14 dage før frosten kommer, og det kan være helt hen i den første halvdel af december. (Især i milde vintre som 2015-17)

Man kan også plante hvidløg i foråret. ( Der er nogle sorter der er gode til netop det) Hvis jorden er til at grave i, kan du plante, dvs. i alle forårsmåneder hvis du bare kan komme i jorden. Og hvidløg er ufatteligt hårdføre.

Man kan også plante i potter og spande, dog SKAL der stadig være plads nok. Sorter som bliver store skal have 20x20cm plads for hvert fed. Men hvis du har en håndfuld meget små løg, er det en god idé at sætte dem i potter og bruge toppen som klippegrønt

Hvor planter man?

Helst et sted med fuld sol. Hvidløg kan godt lide lys og varme, dog ikke tørke.

I år (2014) har vi oplevet hvor katastrofalt det kan være, hvis løgene ikke får nok regn især i de måneder, hvor de danner fed og bundløget vokser sig færdig til en god størrelse. Det er fra marts til juni. Et sted med stiv vestenvind er heller ikke at foretrække.

Plant heller ikke for tæt på buske, træer eller f.eks en græsplæne. Alle er ting der kan suge næringen fra hvidløgene. Det er også vigtigt at holde planterne fri for ukrudt, da ukrudtet bruger den næring som løgene skulle nydt godt af.

Vi dyrker de fleste af vore løg i højbede inde i haven, hvor vi har mest læ, men desværre ikke sol hele døgnet.

Hvordan planter man?

Hvidløget brækkes i stykker og de største fed udvælges.(Gøres umiddelbart før man planter)

Feddet sættes ca. 5 cm dybt med tippen opad.

Planteafstand er vigtig hvis du vil have optimal str. på dit løg. Det betyder min. 15 – 20 cm mellem feddene og 35-40 cm mellem rækkerne.

Hvidløg har ikke meget dybe rødder, men de har til gengæld en kraftig og bred rodklump.

Det er en god idé at dække løgrækkerne med halm og forsk. haveaffald. (Nedfaldne blade er knap så godt da de klistrer sammen i større klumper i våde peroider) for at beskytte mod streng frost samt mod kraftige regn- eller haglbyger. Hvis du har rådyr og fasaner i haven, kan dækket også beskytte mod at de tramper alt for meget i stykker. Græsafklip kan man bruge under hele vækstsæsonen, for at holde ukrudt væk og samtidig holde på fugtighed og give næring til jorden.

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

juana Knauer | Svar 26.11.2017 13.49

Nej. Du kan plante helt indtil midt december hvis du kan komme i jorden (dvs. ikke forstvejr). Enkelte frostdage ødelægger ikke løgene. Mvh juana

Gitte | Svar 26.11.2017 13.28

Hej
Er det fr sent at plante hvidløg?
Mvh

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.10 | 13:20

Hej
Ville gerne vide hvornår jeg får min bestilling der er nu gået over en uge sidden jeg bestilte vare.
Mvh. Henrik Damkjær Vinding

...
03.10 | 14:05

Hej Michael jeg håber du har set at jeg nu har åbnet for salg. Mange af sorterne har jeg kun få af, så man skal være hurtig.
Mvh juana

...
02.10 | 11:47

Som du kan se er dette sted kun til korte kommentarer, det er bedre du skriver direkte til min mail juanaknauer48@gmail.com. Jeg kan ikke få plads til et svar

...
02.10 | 11:40

Vil gerne dyrke øko, men bliver i tvivl når du skriver at de økologiske løgene er små. Er det bedre at jeg køber ikke øko? Bh Anna

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE