Forskellige hvidløgssorter

Slangehvidløg (Allium sativum var ophioscorodon).

Dette er Rose de Lautrec som har sat topløg.

Hvis du undrer dig over alle de forskellige navne og undernavne, som jeg skriver her inde på siden, kan du få lidt svar her.

Slangehvidløg er alle de dem der sætter en blomsterstængel med en løgkapsel for enden. De fleste stængler krøller en eller flere gange.

Slangehvidløg indeles i flere undersorter og det er følgende:

Den undersort der laver flest krøl er Rocambole. De får også meget store topløg. Faktisk kan man allerede første år få et fed-indelt løg fra et stort topløg. De fleste R. bliver blå eller lilla stribet i det ydre skal. Feddene der imod er mere beige/brun agtige i skallen.Smagen er kraftig og er populært ibland hvidløgselsker. Det kan lagres i 5-6 mdr. 

Porcelain er et andet slangeløg som sætter nogle enormt høje stængler Op til 2 mtr., men meget mindre topløg. Ofte bliver løgene store med få fed ca. 4-6. Det er et lyst løg, hvor der kan forkomme lyse lila striber, også feddene er lyse. Det tåler at dyrkes i kolde egne med meget frost og lange regnperioder. Et løg med rigtig meget smag.

Purple Stripe (Marbled purple stripe og glazed purple stripe) er alle også slangeløg som laver stængler som krøller, dog svinger de mere end de krøller. Løgkapseln indeholder ofte flere hundrede små løg, men de er også meget små. "Marbled Purple Stripe" har dog topløg i mellem-størrelse. Det er en familie med stærke, krydrede løg. 'De er ofte stærkt lilla stribet og nogle af sorterne er meget glansfulde og smukke. For jer der er heldige at have en "Estisk Rød" i haven, kan jeg fortælle at den hører til denne gruppe. Dvs. Det kan blive meget store løg som har få og store fed. (Estisk har som regel kun 4-6 fed). Den almindelige "Purple Stripe" der er de fleste løg middelstore men enklete sorter kan også blive til store løg. De fleste løg indeholder ca.8-12 fed. Løget har god holdbarhed ca. 8 mdr. 

Andre slangeløg som er virkelig spændende er dem vi kalder "Asiater" og "Turban". Asiater er løg der stammer fra Asien(ofte Nord Korea). Man kan kende dem på den sjove løgkapsel, som er meget lang og får en udposning langt ude på snabelen. Topløgene er næsten ligeså store som Rocambolens. Turban får også topløg, men de bliver ikke ligeså store som Asiate. Den kaldes "Turban" fordi topløget ligner en omvendt turban. Asiatier og Tubans er meget tidlige løg. Ca. 14 dage før alle andre. Løgfarven er ofte kraftigt rød/lila eller enda pink helt over i purpur. Som farven antyder er det også et stærkt løg (i rå tilstand), men det bliver nøddeagtigt og lidt sødligt ved tilberedning.

Creoler er et meget spændende løg, ofte flot purpurfarvede på i den ydre skal og skallet omkring feddene. De får nogen gange også topløg selv om man siger at creolern rent faktisk burde høre til fletteløgene. Netop creolerne viser hvor svært det er at finde frem til sorten. Den ydre skal kan være hvidlig til pink og helt over i purpurfarvet og feddene ligeledes fra lys pink til mørk purpur. Løget kan opbevares optil 1 år og har en formidabel smag. Ofte bliver løgene også ganske store med store faste fed.

 

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.04 | 13:52

Hej Ove. Jeg var ikke klar over, at mit betalingssystem ikke virker. Det må jeg lige få undersøgt. Mvh Juana

...
22.04 | 12:31

Hej
Hvornår virker dit betalingssystem?
vh Ove

...
17.01 | 18:03

Hvis dine hvidløg ikke er ødelagt af at ligge, så ville jeg sætte dem lige så snart vejret skifter til + grader. Beklager her er ikke plads til lange svar. mvh

...
17.01 | 17:49

Jeg nåede desværre ikke at sætte hvidløg i efteråret. Kan læse at nogle sorter fint kan sættes om foråret. Hvilke?
Mvh
Tina

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE