Maj i haven.

Man skulle tro det her er porrer fra efteråret, men det er hvidløg. Det er heller ikke Elefantløg men Estisk Rød. Spændende at se hvor store de er når de skal høstes. Høsttid er trods alt først sidst i juli.

Travle dage i haven.

Her sidder jeg med fingre der ikke kan blive rene, da jeg har trukket et utal af mælkebøtter op. Men det er noget af det der følger med at "gå i haven". Der er altid noget at lave og især i denne tid. Har du fået sået og sat alt det du skulle? Nej vel.

Sådan er det også her i vores have. Der er altid et sted der halter. Måske er det lige de der skvalderkål der i år har haft lidt for gode betingelser da med en mild vinter og et skønt forår så trives det hele i haven. Skvalderkålen skal jeg nok få has på når jeg har fået sået de sidste ting.

Jeg har fået øjnene op for at man kan så mange ting til overvintring. Derfor har jeg besluttet at i år skal jeg afprøve at så rodfrugter,pibeløg og andre løg, en del kålsorter og andre spændende ting her sidst på sommeren og måske endda lidt ind i efteråret.

Da jeg ryddede et af vores højbede for ukrudt og rester fra sidste sommer, dukkede der dejlige friske gulerødder op og salatløg som jeg havde glemt. Vi har godt nok haft den mildeste vinter og forår i mands minde, men efter lidt "research" kan jeg se at flere "kapasiteter" på haveområdet anbefaler at tage vinteren i brug. Det lyder som et eventyr, da det kunne i høj grad lette presset på disse hårdt belastede forårsmåneder.

Græsafklip klart til at lægge på bedene.
Græsafklip både gøder bedet og samtidig dækker man af for ukrudt.
Her er vi i gang med at lægge et lag på ca. 5 cm ovenpå bedet.
Det eneste som er lidt træls er at man skal skynde sig at lægge græslaget på i en fart. Ellers går der næsten ild i græsset. Det bliver varmt og nærmest sort på kort tid.
Vi lægger græsafklip på bedene flere gange i sæsonen.
Faktisk har vi sjældent ret meget ukrudt i løgbedene da vi har halm på hele vinteren og når varmen kommer lægger vi i stedet græs på
Alle asiaterne er i dette bed. April 2014.
Vi er i gang med at fjerne halmlaget. Selv om der stadig er risiko for frost, er det ikke et problem.
Estisk rød i fuld flor. Maj 2014.
En skam vi kun havde et par løg at komme i jorden. Man kan godt se at Estisk er en kæmpe.
Topløg sået/sat for ca. 3 uger siden.
Man skal have is i blodet for at turde gemme topløgene indtil foråret, men de gror bedre i varmen.
21 Maj 2014. Forårsplantet Lautrec.
Her er beviset på at man sagtens kan forårsplante. Løgene gror værre end ukrudt.
Hyggelige højbede i haven.
Nu er det bare at vente og holde øje. Der er ingen topstængel endnu den 21.05.2014.

Hvordan har løgene det nu sidst i Maj 2014.

Som man kan se på billederne, så gror de godt og de ser alle fine ud. På et tidspunkt fik nogle af løgene lidt lyse bladspidser hvilket man ikke skal gå i panik over. Som regel er det et tegn på mangel af "krudt". Løgene ser også langt friskere ud nu efter et par lag med græsafklip, et drys af almindelig hønselort og god gammeldags kompost.

I øjeblikket har jeg en suppe af afklippede brændenælder i en spand med søvand. Af lugten at dømme er min suppe klar. Den skal fortyndes godt med vand og derefter vandes ud i bedene. Også et godt næringstilskud til planterne. Det kan bruges alle steder i haven.

Jeg viser Estisk Rød et par gange og det er nok en rigtig dårlig idé, da vi har slet ikke løg nok af dem til salg i år. Men til gengæld ser det ud til at vi har rigtig mange af de fleste andre sorter.

Rose de Lautrec har vi sat en del af både i efteråret og her i foråret. Det er første gang at vi har sat mere end 2 løg i foråret, og selv om de gror fantastisk hurtigt er det jo ikke sikkert at løgene når at få en ordentlig størrelse. Det må tiden vise.

Håber at alle jeres løg også gror på bedste vis.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

david w | Svar 24.05.2014 22.55

Härligt (dejligt) att se sån fin vitlök. Hos mig ser det oxå bra ut förutom pyong vang.
Läs gärna mer på www.postannelund.chilipeppar.com

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.04 | 13:52

Hej Ove. Jeg var ikke klar over, at mit betalingssystem ikke virker. Det må jeg lige få undersøgt. Mvh Juana

...
22.04 | 12:31

Hej
Hvornår virker dit betalingssystem?
vh Ove

...
17.01 | 18:03

Hvis dine hvidløg ikke er ødelagt af at ligge, så ville jeg sætte dem lige så snart vejret skifter til + grader. Beklager her er ikke plads til lange svar. mvh

...
17.01 | 17:49

Jeg nåede desværre ikke at sætte hvidløg i efteråret. Kan læse at nogle sorter fint kan sættes om foråret. Hvilke?
Mvh
Tina

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE