Elefanthvidløg

Elefantløgets imponerende blomst.

Sidste Elefantløg er ved at blive gravet op i 2013. Læg mærke til højden!

Dette er et af løgene fra 2012. De løg blev for længe i jorden derfor har de åbnet sig for meget ned til feddene. Det er ikke godt.

Dette er 2012 hvor Elefantløgene står sammen med et par Rocamboler i et pallerammebed.

Så er der gang i løgnusseriet. Hvert eneste løg skal gnides rent for jord og løst skind derefter klippes rødderne af ca. 1 cm. fra løget.

Ikke de største Elefantløg i år, men måske de skulle ligget lidt længere i jorden. Men i år ville jeg ikke at de skulle åbne sig foroven.

Feddene på billedet vejer mellem 25 og 50 g styk. Så det er nogle pænt store basser.

Mønten er en dansk ti-krone. Det er ca. samme størrelse som en svensk en-krone.

Elefant hvidløg (Allium Ampeloprasum).

Elefanthvidløg er ikke et hvidløg selv om den hedder som den gør. Den har sikkert fået navnet da den ligner et hvidløg og det dufter også sådan, men det er meget mildere i smagen og indeholder rent kemisk ikke de samme ting. De hører under porrefamilien.
Elefanthvidløg stammer oprindeligt fra Vest-Europa og kysten ved Cornish (GB).
De blev dog kommersiellt opdaget af en amerikaner fra "Nicholas Garden Nursery" Oregon, USA. Han købte 12 pund af nogle indvandrere fra Tjeckoslovakiet og Jugoslavien som havde bragt dem med sig til deres nye hjemland.
Dem dyrkede han i 10 år inden han besluttede at promovere dette fantastiske løg. Derfra har det spredt sig til hele Verden.
Selve løget ligner meget et kæmpehvidløg. Dog har Elefanterne nogle små ekstraløg som sidder fast på siderne af løget. De sidder fast med noget der ligner rodtråde. De små ekstraløg sidder inde i små hårde kapsler, som kan dyrkes lige som det store løg, dog kan det være længe om at "komme i gang" da kapselen er meget hård. (kan lægges i blød før man planter). Ekstra løgene bliver det første år et lille bitte rundt løg uden fedinddeling, men år to bliver de langt større og begynder at få fed.

Elefanthvidløg er nemme at dyrke. Vi har haft dem i den midterste række i højbedet med flere rækker af hvidløg udenom.Det er klogt at give dem ligeså meget plads i jorden og mellem planterne som de store hvidløg. Dvs. 15-20 cm mellem planterne og helst 35 cm mellem rækkerne. Sæt feddene i en dybde af ca. 5-10 cm.
Vi har hvert år dækket rækkerne med ca. 20 cm. halm for at beskytte mod stærk frost.
Selv om vi har haft frostgrader på minus 10 og endda sidste vinter havde mange dage med barfrost, har vi været heldige at alle løg er overlevet. Året før havde vi dem i et højbed af pallerammer uden tildækning. Også de løg blev flotte.
 
Hvornår bør man plante dem? Vi har hvert år indtil nu plantet dem samtidig med hvidløgene og det fungerer fint.
Hvornår kan man høste dem? Generelt ca. fra 15 juli. Jeg går og graver forsigtigt med bare hænder omkring flere løg, for at kigge forsigtigt om løget ser "færdigt" ud. Vores løg hang til tørring i hvert fald 4 uger i år (2013). Selv efter 4 uger var løgene mærkbart våde inde mellem feddene. Vi hænger vores Elefantløg en og en på en række i vores carport. Der er luft og ingen direkte sol.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Henrik Damkjær Vinding | Svar 10.10.2018 13.20

Hej
Ville gerne vide hvornår jeg får min bestilling der er nu gået over en uge sidden jeg bestilte vare.
Mvh. Henrik Damkjær Vinding

Anna | Svar 02.10.2018 11.40

Vil gerne dyrke øko, men bliver i tvivl når du skriver at de økologiske løgene er små. Er det bedre at jeg køber ikke øko? Bh Anna

juanaknauer 02.10.2018 11.47

Som du kan se er dette sted kun til korte kommentarer, det er bedre du skriver direkte til min mail juanaknauer48@gmail.com. Jeg kan ikke få plads til et svar

Jørgen-ulrik emborg | Svar 02.10.2018 10.03

Kan ikke få lov til at betale?

juana knauer 02.10.2018 10.54

Hvordan ville du betale eller hvornår? Jeg har modtaget 10 bestillinger hvor alle har betalt uden problem. Skriv til min mail juanaknauer48@gmail.com i stedet.

Anna | Svar 01.10.2018 22.10

Hej,
Jeg undrer hvis det er et løg der koster 35 kr?
Mvh

Anna 02.10.2018 11.21

Synes prisen er helt fair! Det var ikke ment sådan.:)
Et til spørgsmål; hvor dyb jord der er optimalt for hvidløg. Har både enkle og dobbelte højbede.

juana knauer 02.10.2018 10.58

Ja det er for et løg. Det er løg som er svære at finde og dermed også koster en del at få hjem til salg. Sorry, jeg ville også gerne kunne købe dem billigere.

Jørgen-ulrik Emborg | Svar 01.10.2018 09.29

Stadig på vej?

michael | Svar 26.09.2018 13.48

er slangehvidløgene stadig på vej?

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

22.04 | 13:52

Hej Ove. Jeg var ikke klar over, at mit betalingssystem ikke virker. Det må jeg lige få undersøgt. Mvh Juana

...
22.04 | 12:31

Hej
Hvornår virker dit betalingssystem?
vh Ove

...
17.01 | 18:03

Hvis dine hvidløg ikke er ødelagt af at ligge, så ville jeg sætte dem lige så snart vejret skifter til + grader. Beklager her er ikke plads til lange svar. mvh

...
17.01 | 17:49

Jeg nåede desværre ikke at sætte hvidløg i efteråret. Kan læse at nogle sorter fint kan sættes om foråret. Hvilke?
Mvh
Tina

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE